Een jasje op maat voor Mister Seven

Wim Kuperus is personal stylist onder de naam Mister Seven. Hij is expert op het gebied van stijl en kleur, en hij adviseert mannen in het vinden van maatkleding in verschillende stijlen. Wim kwam bij mij omdat hij op zoek was naar een maatjasje voor hemzelf. Hij droeg deze tijdens zijn reis naar Florence.

Foto van Klaske Kuperus Fotografie

Stof en binnenwerk

Wims wens was een blazer van een bijzondere stof. Dat is gelukt. Deze stof is gemaakt van verschillende soorten wol: 60% Kid’s Mohair, en 40% Super 100 scheerwol. Een stof die bijna niet kreukt, voor het ultieme gebruiksgemak. Bovendien was het werken met de stof hierdoor heel fijn. En dat is ook wat waard, omdat zo’n jasje volledig met de hand in elkaar wordt gezet.

Het jasje heeft een los binnenwerk. Dat wil zeggen dat de versteviging los wordt verwerkt, en dus niet is geplakt. Dit is een mooie, chique manier van verwerken met als grootste voordeel een natuurlijk ogend resultaat. De maatvoering draagt hier natuurlijk ook aan bij. Als een jasje helemaal op maat gemaakt is, dan voel en zie je dat meteen. Ook de zakken zijn volledig met de hand aangezet. Dit vind ik één van de leukste onderdelen in de uitvoering. Doordat je de zakken met de hand aanzet, zie je geen stiksels. Een onzichtbaar detail.

Knopen en voering

Foto van Klaske Kuperus Fotografie

De knopen van dit colbert zijn ook speciaal. Wim zocht ze zelf uit bij een Engelse leverancier. Het geeft dit jasje een persoonlijke, unieke uitstraling. Het jasje is gevoerd met een dunne zijde / viscose voering in dezelfde kleur als de bovenstof. Ook dit was helemaal naar Wims eigen smaak. De broek, schoenen, stropdas en pochet maken maken de outfit tot één geheel.

Benieuwd geworden naar hoe ik werk? Lees verder.